blog artikel

Lipolaser kaaklijn! Mijn favoriet…

ZONDER SNIJDEN TOCH HET RESULTAAT VAN EEN FACELIFT!

Lipolaserkaaklijnvoorenna

Wat is dit voor behandeling, is het pijnlijk, wat zijn de resultaten, prijzen……. en is het eng?
Dat zijn de vragen die mij vaak worden gesteld op Social Media. Des te belangrijker om deze behandeling via mijn blog eens onder de aandacht te brengen.

Wat  is Lipolaser?
Lipolaser is de afkorting van lipolyse laserbehandeling. Door middel van laserlicht wordt onderhuids via een  speciale fiber warmte afgegeven aan het vetweefsel, waardoor de vetcellen beschadigen en worden afgebroken. Daarnaast treedt er huidverstrakking op. De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving gedaan. De arts tekent het probleemgebied af en maakt foto’s. Na de verdoving wordt via een aantal prikgaatjes de canule onderhuids ingebracht. De arts beweegt de canule onderhuids heen en weer waarbij aan het uiteinde van de canule de fiber de warmte afgeeft. Deze warmte zorgt ervoor dat het vetweefsel wordt weggesmolten. De insteekopeningetjes zijn zo klein dat deze in de meeste gevallen niet hoeven te worden gehecht.

Na de behandeling
Na de laserbehandeling kan er nog verdoving onder de huid zitten. Bij mij was dat ook het geval. Voor de kaaklijn/kin wordt er een compressieverband aangebracht welke je minimaal twee dagen moet dragen.  Hierdoor wordt het vocht dat nog uit de insteekopeningetjes komt geabsorbeerd. Door de druk van het verband wordt de zwelling tegengegaan en een begin gemaakt met het herstellen van de huid.  Ik heb de band zo lang mogelijk gedragen, dit om het genezingsproces te bevorderen. Je kunt bv de drukkleding een bepaalde tijd alleen ’s nachts dragen. De eerste dagen had ik zwellingen en blauwe plekken. Dit is niet bij iedereen hetzelfde, bij mij was het met name na de behandeling aan 1 kant van mijn gezicht erg blauw. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de leeftijd :). De eerste weken na de behandeling voel je van binnen harde stukjes. Dit is littekenweefsel en lost vanzelf op. Wat ik niet moet vergeten te vertellen is dat de arts een antibiotica voor een aantal dagen voorschrijft. Vraag een recept voordat je de behandeling ondergaat, dan hoef je niet als een paasei naar de apotheek, zoals ik :).

Doet het pijn? Is het Eng?
Wie mooi wil zijn moet pijn lijden is het gezegde. Laten we realistisch zijn, wil je een goed resultaat behalen dan moet je toch door de zure appel heen bijten, het is geen doorsnee schoonheidsbehandeling. Maar is het zo erg om het te daarvoor te laten? Nee, het is, zeker als je denkt aan het resultaat, de moeite waard. Mijn ervaring: het inbrengen van de verdoving is vervelend, je ervaart een drukkend gevoel, niet echt pijnlijk maar irritant. Daarna is de behandeling vrijwel pijnloos en duurt in zijn totaliteit ongeveer 1 ½ uur.
Is het eng? Wat ik er eng aan vond is dat de arts ging voelen waar mijn slagader zat 🙂 en na het inbrengen van de verdoving even het gevoel hebt dat je niet kunt slikken. Ik ben er van overtuigd dat dit tussen mijn oren zit omdat je op voorhand je van alles gaat inbeelden. Het is natuurlijk een zone waar dagelijks veel gebeurt, eten, slikken etc.

Resultaat
Inmiddels is het meer dan 2 maanden geleden dat ik mijn kaaklijn heb laten behandelen. Na ongeveer 6 weken zag ik ineens de verstrakking ontstaan. Helemaal blij en dus erg tevreden.  Geduld hebben is waar wij vrouwen niet zo van houden, we willen het liefst meteen resultaat. Maar helaas, die vlieger gaat hier niet bij op. Het resultaat komt met de weken, ook wel mooi om dit proces mee te maken.

Waarom mijn favoriete behandeling? Kort maar krachtig, het resultaat! Zonder te snijden toch hetzelfde resultaat, of misschien nog wel beter, als bij een operatieve behandeling. De hersteltijd is korter, minder intensief en niet te vergeten, wat zeker zo belangrijk is, slechts een paar hechtingen.

Wat is de prijs van de behandeling?
Dat is afhankelijk van welke zone je wilt laten behandelen. Je moet rekening houden met bedragen vanaf 1500 euro per zone. Welke zones kun je laten behandelen? Kaaklijn, onderkin, bovenarmen, maag, buik, lovehandles, rug, onderrug,  billen, bovenbenen en binnenkant knieën. Tijdens een vrijblijvend consult bepaalt de arts de prijs. De kliniek waar ik mee samenwerk is een van de weinige in Nederland die met de Lipolaser van Alma werkt, zeer ervaren met veel tevreden klanten. Iedere maand heeft de kliniek mooie aanbiedingen en deze behandeling valt daar soms ook onder.

Neem die stap samen met mij, stuur een berichtje en je gaat blij worden! Kijk op mijn instagram (liabeautysecrets) voor behaalde resultaten.

Liefs Lia

Delen op Social Media?

Lia-Rentrop-profiel

HALLO, IK BEN

Lia Rentrop

Beauty Consultant  - Fashionista - Blogger - Influencer.

Als beauty consultant help ik je de juiste keuzes te maken

Nieuwsbrief ontvangen?

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar boven